BOKA RISKETTAN HÄR!

399:–

(Ordinarie pris 595:–)

Vi på Dahlbergs bilskola har gjort det möjligt för dig med ett pressat schema. Genom ett samarbete med de största trafikskolorna i innerstan kan vi nu erbjuda Stockholms bredaste utbud av tider till dig som ska gå Riskettan.

VÄLJ EN LEDIG TID FÖR RISKETTAN I KALENDERN NEDAN

Vi uppdaterar just nu kalendern, detta för att du som kund ska få en tydligare och bättre upplevelse.

För att se och boka någon av våra teoretiska utbildningar, klicka på körskolans namn. Om din önskade körskola ej har tid det datum du önskar. Klicka på någon av de utvalda skolor vi samarbetar med så lovar vi dig samma kvalitet. Handledarutbildning, Risketta Bil, Risketta MC så klicka nedan:

Handledarutbildning, Riskettan teori.

Jarla Östermalm och Odenplan

Riskettan teori Bil, Riskettan teori MC

Jarla Bromma

Handledarutbildning, Riskettan teori.

Ekmansbilskola

Handledarutbildning, Riskettan teori.

Dahlbergsbilskola

Riskutbildningen är livsnödvändig!

Meningen med riskutbildningen är att du ska bli en säkrare och bättre förare. Kursen varar i cirka 3,5 h och tar bl.a. upp hur trötthet, droger och alkohol kan påverka dig som förare samt vilka konsekvenser detta kan leda till i trafiken.

 

 

Varför Riskettan?

Under riskutbildningen deltar du i diskussioner kring följande områden:

  • Hur du ska bli en säker, ansvarsfull förare.
  • Konsekvenserna ute i trafiken.
  • Hur utbildning ökar din medvetenhet om risker och farliga beteenden i trafiken. Du lär dig hur man på ett säkert sätt kan förutse och hantera dessa situationer.
  • Risker och risktagande.
  • Regler för rattfylleri och trötthet i trafiken.
  • Olika gruppers olycksrisk.
  • Hur passagerare, mobiltelefonanvändning, stress och mycket annat påverkar dig som förare.

Nollvisionen

Riskutbildning del ett och två är ett resultat av Nollvisionen. Visionen siktar mot en framtid där människor inte skadas eller dödas i vägtrafiken. Nollvisionen är grunden för trafiksäkerhetsarbetet i Sverige och är bestämd av Riksdagen.

Riskettan och risktvåan måste genomföras innan Trafikverkets teoriprov och uppkörning. Kurserna är därför obligatoriska.

Du behöver inte ha ett godkänt körkortstillstånd för att genomföra utbildningen. Däremot rekommenderar vi dig att genomgå kursen i början av din körkortsutbildning. Riskutbildningen är giltig i 5 år. Vill du ta ytterligare körkortsbehörighet måste du genomgå en ny riskutbildning.