BOKA RISKETTAN HÄR!

399:–

(Ordinarie pris 595:–)

Vi på Dahlbergs bilskola har gjort det möjligt för dig med ett pressat schema. Genom ett samarbete med de största trafikskolorna i innerstan kan vi nu erbjuda Stockholms bredaste utbud av tider till dig som ska gå Riskettan.

RISKETTAN

399:–

Boka och betala Riskettan

Boka här

Har vi ingen tid som passar dig?

Vi samarbetar med Jarla Trafikskola som har fyra skolor centralt: Travbanevägen 1, Bromma, Karlbergsvägen 18, Odenplan, Johan Skyttesväg 187C, Älvsjö, Valhallavägen 82, Östermalm, samt Ekmans Bilskola på Linnégatan 8, Östermalm.Deras kurstillfällen hittar du här:

 

JARLA TRAFIKSKOLA
EKMANS BILSKOLA

Riskutbildningen är livsnödvändig!

Meningen med riskutbildningen är att du ska bli en säkrare och bättre förare. Kursen varar i cirka 3,5 h och tar bl.a. upp hur trötthet, droger och alkohol kan påverka dig som förare samt vilka konsekvenser detta kan leda till i trafiken.

 

 

Varför Riskettan?

Under riskutbildningen deltar du i diskussioner kring följande områden:

  • Hur du ska bli en säker, ansvarsfull förare.
  • Konsekvenserna ute i trafiken.
  • Hur utbildning ökar din medvetenhet om risker och farliga beteenden i trafiken. Du lär dig hur man på ett säkert sätt kan förutse och hantera dessa situationer.
  • Risker och risktagande.
  • Regler för rattfylleri och trötthet i trafiken.
  • Olika gruppers olycksrisk.
  • Hur passagerare, mobiltelefonanvändning, stress och mycket annat påverkar dig som förare.

Nollvisionen

Riskutbildning del ett och två är ett resultat av Nollvisionen. Visionen siktar mot en framtid där människor inte skadas eller dödas i vägtrafiken. Nollvisionen är grunden för trafiksäkerhetsarbetet i Sverige och är bestämd av Riksdagen.

Riskettan och risktvåan måste genomföras innan Trafikverkets teoriprov och uppkörning. Kurserna är därför obligatoriska.

Du behöver inte ha ett godkänt körkortstillstånd för att genomföra utbildningen. Däremot rekommenderar vi dig att genomgå kursen i början av din körkortsutbildning. Riskutbildningen är giltig i 5 år. Vill du ta ytterligare körkortsbehörighet måste du genomgå en ny riskutbildning.