BOKA RISKETTAN HÄR!

399:–

(Ordinarie pris 595:–)

Vi på Dahlbergs har nu gjort det möjligt för dig med ett späckat schema. Genom att sammarbeta med andra skolor så kan vi nu erbjuda Stockholms bredaste utbud av tider till dig som ska gå handledarutbildningen. 

 

VÄLJ EN LEDIG TID FÖR RISKETTAN I KALENDERN NEDAN

Riskutbildningen är livsnödvändig!

Meningen med riskutbildningen är att du ska bli en säkrare och bättre förare. Riskettan har en varaktighet på cirka 3.5 timmar och kursen har en central fokus på hur trötthet, droger och alkohol kan påverka dig som förare samt vilka konsekvenser detta kan leda till övriga trafikanter.

 

 

Varför Riskettan?

Under riskutbildningen deltar du i olika diskussioner om olika konsekvenser, vad som ökar riskerna samt hur de kan undvikas. Under utbildningstillfället tar vi upp:

  • Hur du ska bli en säker, ansvarsfull förare.
  • Bli medveten om konsekvenserna ute i trafiken.
  • Hur utbildningen ökar du din medvetenhet om risker och farliga beteenden i trafiken, du lär dig hur man på ett säkert sätt kan förutse och hantera dessa situationer.
  • Risker och risktagande.
  • Regler för rattfylleri och trötthet i trafiken.
  • Olika gruppers olycksrisk såsom män, kvinnor, yngre och äldre.
  • Hur passagerare, mobiltelefonanvändning, stress och mycket annat påverkar dig som förare.

Nollvisionen

Riskutbildning del ett och två är ett resultat av Nollvisionen. Visionen siktar mot en framtid där människor inte skadas eller dödas i vägtrafiken. Nollvisionen är grunden för trafiksäkerhetsarbetet i Sverige och är bestämd av Riksdagen.

Riskettan och risktvåan måste genomföras innan Trafikverkets teoriprov och uppkörning, kurserna är därför obligatoriska.

Du behöver inte ha körkortstillståndet godkänt för att genomföra utbildningen, däremot rekommenderar vi dig att genomgå den i början av din körkortsutbildning. Riskutbildningen är därefter giltig i 5 år. Vill du ta någon ytterligare körkortsbehörighet så måste du genomgå en ny riskutbildning.

Vi använder oss utav samma kalender för de tre ledande trafikskolorna på Östermalm i Stockholm. Detta möjliggör att du kan boka in det datumet som passar bäst för dig.